Sweden Rock Festival är en av de största festivalerna i Sverige. Festivalen är belägen i södra Sverige, närmare bestämt i Sölvesborg och är således lättillgänglig för många som kommer utifrån Sverige också då det är nära till kontinenten. På Sweden Rock Festival spelar, vilket namnet avslöjar, endast band inom den breda rockgenren. Här tillhör allt från amerikansk bluesrock till black metal från de norska skogarna. Festivalen har som mål att rikta sig till alla som lyssnar på någon typ av rock och spridningen bland bokningarna är därmed väldigt bred. Det gör att man som besökare alltid upptäcker något nytt och får möjligheten att vidga sina vyer.

Festivalområde

Sweden Rocks festivalområde är relativt stort med fyra scener och ofta en mindre akustisk scen. Scenerna är strategiskt placerade så att banden inte ska störas av varandra trots att ytan inte är extremt stor. Inne på festivalområdet finns även matservering, officiell merchandise som t-shirts, märken, skivor och annat att köpa samt att det finns aktiviteter av olika slag. Det finns också ett speciellt VIP område där ett förbestämt antal personer har möjlighet att köpa biljett, där det finns privat bar, privata toaletter samt möjlighet att mingla med de artister som väljer att hänga där. Dessa biljetter är som tidigare nämnt limiterade så först till kvarn är det som gäller, och de brukar gå åt fort.

Signeringar

Sweden Rock Festival anordnar varje år signeringar med ett antal av banden som ska spela. Signeringarna har under senare år skett inne på festivalområdet medan de tidigare skedde strax utanför i närheten av marknadsområdet och festivalens egen shop. Det skrivs ut på hemsidan vilka artister det är som har signeringar samt vilka regler som gäller då en del artister endast signerar en sak/person och endast vissa ställer upp på fotografier osv. Det brukar bli mycket kö så kom i god tid!