Festivalen Skogsröjet är en relativt liten festival som växte snabbt och numera har en stor besöksskara varje år. Många besökare är återkommande år efter år eftersom festivalen har en familjär och positiv anda i och med sin lilla storlek. Skogsröjet är beläget i Rejmyre, en bit utanför Norrköping.

Boende

På festivalen kan man bo i tält på festivalcampingen. Det är endast en kort promenad från campingen till festivalområdet och närheten gör att många väljer denna boendeform. Det finns också möjlighet till husvagns- och husbilsparkering. Denna säljer dock ofta slut väldigt tidigt så är man intresserad av denna boendeform är ett hett tips att boka i tid. Eftersom Rejmyre är en liten by är det några boende i närheten som också passar på att hyra ut rum under festivaldagarna.

Artister och band

Skogsröjet började som en icke nischad festival men efter något år tog hårdrocken över helt. Det har spelat band inom alla rockgenrer på festivalen och det är mestadels svenska band som spelar där även om en hel del utländska band också har varit med i line-upen under årens gång. Husbandet som de numera kallas av arrangörer och besökare är göteborgsbandet Hardcore Superstar. De har spelat där nästan varje år som festivalen har arrangerats och förväntas komma tillbaka år efter år. Under 2017 filmades Hardcore Superstars spelning inför ett framtida DVD-släpp av bandet.

Resa dit

Att ta sig till Skogsröjet kan vara något komplicerat. Med egen bil är det inga problem alls men har man inte egen bil kan man antingen ta sig dit med buss från Norrköping eller med taxi. Bussarna går dock inte särskilt ofta vilket gör att man måste planera sin resa väl. Detta brukar dock inte vara några problem för sugna festivalare som hamnar i feststämning så fort de är på väg med sina sovsäckar och liggunderlag!