Popaganda är en tvådagarsfestival vid Eriksdalsbadet i Stockholm. Precis som namnet avslöjar är det en festival med inriktning på popmusik. Festivalen startade år 2002 och har varit en av de ledande festivalerna inom genren i Sverige. Utöver musiken har festivalarrangörerna tagit nytta av att platsen för festivalen är vid Eriksdalsbadet och därför kan man också bada i pool där (dock ej berusad eller på kvällen, för att förhindra olyckor). Det har även anordnats simtävlingar mellan artister som varit populärt hos publiken, samt tävlingar i lagsim och till och med konstsim.

Festivalen har, på grund av folkhälsomyndighetens regler för ljudnivå, en åldersgräns på 13 år och detta även med målsman. Det finns speciella områden som serverar alkohol och där är åldersgränsen 18 år.

Boende

Till skillnad från många andra festivaler tillhandahåller inte Popaganda någon camping under festivaldagarna. Detta för att festivalen är belägen mitt i stan och det inte finns någon plats avsatt som kan fungera som camping. Däremot samarbetar de varje år med en hotellkedja eller närliggande hotell. Detta året var det några av Stockholms Clarion och Quality hotell, och kan erbjuda ett specialpris på hotell i nära anslutning till festivalen. Det finns också många billiga alternativ på vandrarhem och bed& breakfasts i centrala Stockholm.

Mat och miljötänk

Popaganda är en av de festivaler som ligger i framkant vad gäller miljötänk och fokus på hållbarhet. För att konkretisera detta har de skapat ett ”miljömanifest” som presenteras på festivalens hemsida. I detta manifest kan man bland annat läsa om hur de på festivalen enbart serverar vegetarisk mat och att all mat är märkt med miljösymboler för att man som besökare ska kunna välja det som påverkar miljön minst. Festivalarrangörerna har också satt ut sorteringskärl runt omkring på festivalområdet och även utanför och rekommenderar sina besökare att ta sig till festivalen kollektivt.