Den numera nedlagda (åtminstone inför nästa säsong) festivalen Bråvalla har under de senare åren varit en stor publiksuccé inte minst på grund av sin variation i artist- och bandbokningar. Som en av de yngsta festivalerna i sin storlek har Bråvalla slagit rekord i publikantal, främst på grund av vilka artister som bokats in. I likhet med Hultsfredsfestivalen och Peace and Love festivalen har Bråvalla ingen speciell nisch utan bokar in artister och band i varierande genrer. Detta drar därmed en publik som brinner för allt från Metal till Pop. Under 2017 spelade några av Sveriges största artister, med Håkan Hellström i spetsen och även stora internationella artister som exempelvis The Killers. Comebacken från en av indiesveriges största, Henrik Berggren, drog också en stor publik till sin hyllade spelning.

Kontantfri festival

Bråvalla är en kontantfri festival. Festivalarmbandet som delas ut har ett chip som är påfyllningsbart och som man sedan använder för att betala mat, dryck och annat som köps på festivalområdet. Detta för att förhindra stölder.

Boende

På Bråvallafestivalen, som ligger utanför Norrköping, finns boende i form av olika festivalcampingar. För resande långväga som inte vill ta med eget tält finns det färdiguppsatta tält att hyra. Det finns även plats för husvagnar och husbilar. Vill man istället bo på hotell eller vandrarhem rekommenderas det att bo i Norrköping centrum och ta sig kollektivt eller med festivalbussen till festivalområdet.

Ingen festival 2018

Under pågående festival 2017 gick Bråvallas ledning ut med ett pressmeddelande angående att det inte kommer att bli någon festival under 2018. Detta var på grund av att det anmälts både sexuella ofredanden och våldtäkter, något som festivalledningen tar ett ”tydligt ställningstagande” emot. Om det blir fler Bråvallafestivaler i framtiden får tiden utvisa. Festivalens ställningstagande blev stort i media och många röster hyllade beslutet eftersom någonting drastiskt behöver göras.